”Ziekenhuiszorg verder in de knel: chemotherapie en transplantaties uitgesteld”

De ziekenhuizen kunnen binnenkort geen chemotherapie, niertransplantaties en andere kritieke planbare zorg meer verlenen. De afgelopen weken konden ze al weinig tot geen heup- en knieoperaties en cosmetische ingrepen uitvoeren en nu moet ook geplande kritieke zorg eraan geloven.

Door: Nu.nl (25 november 2021)

Zorg voor coronapatiënten is nu belangrijker dan andere zorg als chemotherapie

Reageer hieronder op de poll en het nieuws.

4 Comments

  1. Echt belachelijk!! En dit alles door bezuinigingen van Pinokkio Rutte en zijn klechtjes..

  2. Heel simpel: gewoon geen coronapatienten helpen. Hebben zich toch niet aan de regels gehouden

  3. Om te voorkomen dat het probleem ieder jaar terugkomt graag salarissen omhoog en meer opleiden van”gewoon” ziekenhuispersoneel.

  4. Komt de toename van coronabesmettingen en coronadoden wel door het gedrag van individuele personen? Neem Portugal. Dat land staat bekend om het nauwgezet naleven van coronamaatregelen door de bevolking. Ondanks een hoge vaccinatiegraad steekt corona weer de kop op en komen ook daar weer strenge maatregelen zoals we kunnen lezen in het nieuws.
    Portugal voert wegens het toenemende aantal nieuwe besmettingen opnieuw coronamaatregelen in. Het land heeft een van de hoogste vaccinatiegraden ter wereld en had veel maatregelen geschrapt. Zo’n 87 procent van de Portugezen is volledig gevaccineerd.
    Volgens de maatregelen, die 1 december ingaan, moet iedereen die per vliegtuig het land binnenkomt een negatieve coronatest kunnen overleggen, dus ook gevaccineerde reizigers. Luchtvaartmaatschappijen die mensen meenemen zonder geldig testbewijs kunnen een boete krijgen van 20.000 euro per passagier.
    Ook om een café, nachtclub, verzorgingstehuis of groot evenement te bezoeken is een negatieve test voor iedereen verplicht. Ook wordt het op veel plaatsen weer verplicht om een mondkapje te dragen. En om een eventuele toename van besmettingen na de feestdagen in te dammen moeten Portugezen in de eerste week van het nieuwe jaar verplicht thuiswerken.

Comments are closed.

You might like