Meer subsidie voor isolatie en warmtepomp

Vanaf 1 januari geeft de overheid meer subsidie voor betere isolatie van woningen en het aanleggen van de warmtepomp. Dat meldt de Rijksoverheid.  Als je twee verduurzamingsmaatregelen neemt, krijg je niet 20% van de kosten vergoed, maar 30%. “Onder verduurzamingsmaatregelen worden isolatie gerekend (vloer-, dak-, spouwmuurisolatie of HR++glas) en ook de aanschaf van een warmtepomp of een hybride warmtepomp”, aldus het ministerie.

Aardgas

“In 2050 willen we onze woningen niet meer verwarmen met aardgas. Wij helpen woningeigenaren om de komende jaren minder energie te verbruiken en hun woning zo te verduurzamen dat ze straks zonder aardgas verwarmd kunnen worden”, meldt het ministerie aan Nieuwsforum. De subsidie is een onderdeel van de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) en geldt voor eigenaren die zelf in hun huis wonen.

Goed isoleren

Het goed isoleren van je woning is flink aan te raden. “Met een goed geïsoleerd huis verbruik je minder energie, waardoor je energierekening omlaag gaat”, aldus de overheid. “Het is ook comfortabeler: met vloerisolatie voelt de grond niet koud aan en met dakisolatie is de zolder ook behaaglijk warm”.

De overheid heeft richtlijnen opgesteld tot welke grens je je huis moet isoleren: de standaard en streefwaarden. Deze standaard geeft aan wanneer de woning goed genoeg is geïsoleerd om aardgasvrij te kunnen worden.

Bron: Rijksoverheid.

Meer subsidie voor isolatie en warmtepomp

You might like