Politieagent zwaar mishandeld in Amsterdam Zuidoost

Een politieagent is tijdens een demonstratie in Amsterdam Zuidoost zwaar mishandeld. De agent werd hardhandig uit de politieauto getrokken, geslagen en met een paraplu bedreigd. De mishandeling vond plaats nabij het cellencomplex in Zuidoost aan de Flierbosdreef.

Demonstratie

Een groep van ongeveer 30 demonstranten heeft zich zondagavond verzameld bij het cellencomplex en eisten de vrijlating van een verdachte. Die verdachte zit vast voor de mishandeling van twee ME-ers tijdens de verboden demonstratie op het Museumplein. “Rond 20.30 uur verzamelden zich een groep van demonstranten. Onder deze groep bevonden zich een groot aantal personen die verklaarden “veteranen” te zijn”, aldus de politie. “De groep demonstreerde in eerste instantie voor de vrijlating van een specifieke verdachte, maar al snel gingen er leuzen rond van “Laat ze vrij”. Op sociale media deed de groep een oproep om meer aanhang te creëren. In het cellencomplex zaten meerdere verdachten ingesloten die eerder op de dag waren aangehouden tijdens de verboden demonstratie op het Museumplein”.

Verdachte

De 47-jarige verdachte uit Amstelveen, die tijdens de demonstratie de politieman mishandelde, kon al snel aangehouden worden. “De agent is in een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar hij enige tijd moest blijven. De agent is op dit moment thuis met zwaar letsel en gaat, als hij daar lichamelijk toe in staat is, aangifte doen tegen de verdachte. De verdachte zit op dit moment nog vast en wordt vandaag gehoord door de recherche”, meldt de politie.

Verboden demonstratie

Tijdens de verboden demonstratie op zondag 2 januari op het Museumplein, eerder op de dag, zijn in totaal 30 verdachten aangehouden voor diverse strafbare feiten. Ook hier raakten vier agenten gewond door geweld dat tegen hen werd gebruikt.

Bron: Politie.nl.

You might like