Johnson: nieuwe maatregelen nu niet nodig

De Britse premier Johnson stelt dat nieuwe maatregelen nog niet nodig zijn. Johnson houdt vast aan de “plan B-maatregelen” die vorige maand in het land werden ingevoerd. Toch stijgt in Het Verenigd Koninkrijk op dit moment het aantal besmettingen van het coronavirus. “De Britten melden als gevolg van de omikronvariant bijna dagelijks een nieuw besmettingsrecord”, zo wordt gemeld door Britse media.

Doorgaan

“We kunnen onze scholen en winkels open houden en we kunnen een manier vinden om met dit virus te leven”, aldus premier Johnson. “Met de plan B-maatregelen die we voor Kerstmis hebben ingevoerd, hebben we een kans om deze omikrongolf te overleven zonder ons land opnieuw te moeten sluiten”. Johnson verzet zich al langer tegen strenge lockdownmaatregelen in het land. Hij vindt de vaccinatiecampagne en voorzichtigheid onder de bevolking voldoende om de huidige golf in te dammen.

Forse stijging

Voor het eerst sinds de uitbraak van de pandemie meldt het Verenigd Koninkrijk ruim 200.000 besmettingen. Daar zitten ook cijfers van Wales en Noord-Ierland bij. Die cijfers waren al eerder vastgesteld maar nog niet bevestigd. In totaal gaat het om 218.724 nieuwe coronabesmettingen.

Uitdaging

Johnson noemt de komende weken een uitdaging, “zowel hier in het Verenigd Koninkrijk als in de rest van de wereld”. Hij zegt dat we nog lang niet af zijn van het virus.

Bron: BBC.

You might like