Macron in interview: doel is ongevaccineerden dwarszitten

De Franse president Macron heeft grote kritiek gekregen op een uitspraak die hij deed tijdens een interview. Hij zegt dat het zijn bedoeling is om ongevaccineerden dwars te zitten. “Ongevaccineerden, die wil ik echt kwaad maken. Dus dat is wat we blijven doen, tot het einde. Dat is de strategie”, aldus Macron in het Franse dagblad Le Parisien.

Minderheid

Een kleine minderheid van de bevolking verzet zich tegen vaccinatie. 90% van de Franse bevolking is wel gevaccineerd. De Franse regering wil ook die laatste 10% inenten. “Hoe maken we die minderheid kleiner? Dat doen we door ze – sorry dat ik het zo zeg – door ze nog veel pissiger te maken”, citeert Le Parisien Macron. “Ik ga ze niet naar de gevangenis sturen. Ik ga niet onder dwang inenten, dus moeten we tegen ze zeggen: vanaf 15 januari kun je niet meer naar een restaurant gaan, je kunt niet meer ergens koffie gaan drinken, je kunt niet meer naar het theater, je kunt niet meer naar de bioscoop.”

Opnieuw president

In hetzelfde interview geeft de Franse president Emmanuel Macron aan plan te zijn zich kandidaat te stellen voor een tweede termijn als president van Frankrijk. De 44-jarige centrumrechtse politicus zegt tegen de krant Le Parisien dat zijn besluit nog niet definitief is.

Bron: Le Parisien

1 Comment

Comments are closed.

You might like