Verdachten aangehouden voor invoer grote partij cocaïne

De Landelijke Recherche heeft dinsdag twee mannen aangehouden voor betrokkenheid bij de invoer van een grote partij cocaïne. De mannen worden verdacht van het invoeren van meer dan 4100 kilo cocaïne. Deze partij heeft volgens de politie een handelswaarde van meer dan 300 miljoen euro.

Containers

“De cocaïne zat verstopt in meerdere containers geladen met ananassapconcentraat. De containers, afkomstig uit Costa Rica, werden in augustus 2021 na verkregen informatie onderkend en gecontroleerd. De bestemming van de betrokken containers was een groot en gerenommeerd koel-en overslagbedrijf in Rotterdam. De aangetroffen cocaïne bleek voor Rotterdam één van de grootste inbeslaggenomen partijen van 2021 te zijn”, meldt de politie.

Nieuwe methode

Het lijkt er volgens de politie op dat criminelen hun smokkelmethode veranderen: “Voorheen werd de cocaïne vaak goed verstopt in de lading van containers en er pas op de eindbestemming uitgehaald. Inmiddels worden de pakketten met drugs vrijwel altijd los in containers gezet van bedrijven die van niets weten. De cocaïne wordt er dan in de haven zelf uitgehaald door corrupt personeel of door insluipers”.

Bron: Politie.nl.

You might like