Politie vindt professioneel drugslab op boerderij

Woensdagavond heeft de politie een professioneel drugslab aangetroffen op een boerderij in Stieltjeskanaal in Drenthe. Vijf mannen zijn bij de actie aangehouden. Dat meldt de politie online.

Honderden liters per week

“Op het terrein zijn ketels, vaten en grondstoffen aangetroffen voor de productie van drugs. Ook werden drie auto’s in beslag genomen”, aldus de politie. “Het gaat dan ook om een professioneel drugslab dat toegerust was op de productie van honderden liters product per week. Het gaat hier vermoedelijk om een tussenproduct in de amfetamineproductie. De straatwaarde hiervan ligt rond de €800,- per liter”.

Onderzoek

Na politieonderzoek werd al gauw duidelijk dat in het pand in Stieltjeskanaal een drugslab was gevestigd. Een arrestatieteam werd ingeschakeld om een inval te doen. “Eenmaal binnen troffen we inderdaad een professioneel drugslab aan voor de productie van amfetamine”, aldus een woordvoerder van het arrestatieteam. “Vier verdachten konden direct ter plaatse worden aangehouden. Het gaat om een man uit Zwijndrecht (34), Den Haag (38), Dordrecht (37) en de gemeente Coevorden (56). Een vijfde verdachte (de 36-jarige uit Utrecht) werd in de buurt van Zwolle in een auto aangehouden. Deze verdachten worden verhoord en zitten nog in beperkingen”.

Bron: Politie.nl.

1 Comment

Comments are closed.

You might like