57 procent minder files op de Nederlandse wegen in 2021

De Nederlandse wegen zijn minder druk dan een paar jaar terug. Dat blijkt uit de filecijfers van de ANWB. De coronamaatregelen hebben grote invloed op de drukte op de weg. “De filezwaarte in 2021 daalde met 57 procent ten opzichte van 2019. Het jaar dat nog forse groeicijfers in de mobiliteit liet zien”, aldus de ANWB.

Ochtend en middag

“Het verkeersaanbod tijdens de ochtendspits, de graadmeter voor het woonwerkverkeer was dankzij het massaal thuiswerken laag”, meldt de ANWB. “Weggebruikers ondervonden daardoor tussen 06.00-09.00 uur nauwelijks hinder van files. Overdag was er slechts sprake van een lichte daling van het aantal files. In de maand juli was het zelfs drukker dan in andere jaren. Vooral op vrijdagen was het deze zomer en herfst opmerkelijk druk op de Nederlandse wegen. Veel Nederlanders trokken er voor een paar dagen op uit”.

Oktober

Oktober was volgens de ANWB-cijfers in 2021 de drukste maand op de weg. Opvallend was de terugkeer van de ochtendspits na het vervallen van het dringende thuiswerkadvies. De meeste files stonden dit jaar in Zuid-Holland (vooral in de regio Rotterdam) en in Noord-Brabant.

Bron: ANWB.

You might like