Als Startup naar de VS? Dit zijn de mogelijkheden!

Nederland start een eigen programma voor startups die sterk willen groeien in de Verenigde Staten. ScaleNL Accelerator moet ervoor zorgen dat er nieuwe mogelijkheden komen voor Nederlandse startups in de Verenigde Staten.

60 bedrijven

In de komende drie jaar kunnen maximaal 60 bedrijven een intensief 12-weeks coachingsprogramma volgen. Doel is om ze gereed te maken voor succes op de Amerikaanse markt. Vanuit het ministerie van Economische Zaken wordt er 500.000 euro vrijgemaakt. Invest-NL zal ook financieel bijdragen aan het programma.

Slimme producten

“Nederlandse ondernemers springen er internationaal uit door hun slimme producten, technologie en diensten die bijdragen aan het oplossen van de grote vraagstukken van deze tijd”, zegt Focco Vijselaar, directeur-generaal Bedrijfsleven en Innovatie op het ministerie. “Via ScaleNL worden geselecteerde startups nog beter in staat gesteld om zich te meten met de wereldwijde top die in Silicon Valley en andere techhubs actief is. We geven deze startups een zetje om kennis, geld en partners te vinden in de VS, de markt met de grootste groeikansen voor Nederlandse bedrijven.”

Startups kunnen zich vanaf 11 januari aanmelden.

Bron: Economische Zaken.

You might like