Geef je mening!

Lees het artikel hieronder en reageer! Reageren is gratis en kan zonder account.

Even aan de seks: De naakte waarheid ontbloot

Tijd voor de stelling van deze week. Laat je horen!

Honderdduizenden mensen. Midden in een woestijn. Ze werken er onder vreselijke omstandigheden. We hebben wel medelijden met Oekraïners. Maar hoe zit het met de ‘bouwvakkers’ van het WK-stadion in Qatar?  Gaan de Nederlanders en het Nederlands Elftal letterlijk over lijken? Nederlanders blijken veel empathie te hebben als het om slachtoffers gaat van geweld. Waarom dan niet met de slachtoffers van het WK-voetbal 2022? Zou het WK-voetbal niet geboycot moeten worden?

Hoe zit het?

Honderdduizenden gast­arbeiders uit India, Pakistan, Nepal, Bangladesh en Sri Lanka bouwen voor ons aan de stadions en infra­structuur voor het WK voetbal. ‘Moderne slavernij’, zo wordt het genoemd. Er zijn bij de werkzaamheden in Qatar namelijk al zeker 6500 doden gevallen. Dat schrijft The Guardian.

Hoofdsponsor ING maakte donderdag bekend dat het geen kaarten voor de WK-wedstrijden van Oranje afneemt bij de KNVB en ook geen reclamecampagnes houdt rond het mondiale voetbaltoernooi, vanwege de mensenrechtensituatie in Qatar. Andere sponsoren van de KNVB volgen: KPN, Albert Heijn, Bitvavo en de Nederlandse Loterij.

Wanneer volgen de Nederlandse burgers met een boycot? De Nederlandse overheid? Of wat te denken van het Nederlands Elftal?

''Nederland moet het WK-voetbal 2022 in Qatar boycotten''

De FIFA is inmiddels aangeklaagd vanwege medeplichtigheid aan mensen­rechten­schendingen. Vier arbeiders, die niet herkenbaar in beeld willen, vertellen hun verhaal bij De Volkskrant.

Lees ook eens:

Algemeen Dagblad: ”Sponsoren Nederlands elftal niet mee naar WK voetbal in Qatar”

19 reacties op “Even aan de seks: De naakte waarheid ontbloot

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.